Beroendeframkallande Ost?

influence of cheese

En ny studie på 500 studenter från University of Michigan kom fram till att ost inte bara är gott utan även är beroendeframkallande. Den mest attraktiva maträtten för matmissbrukare visade sig vara pizza, där caseinet i osten kombinerades med sockret från tomatsåsen och de snabba kolhydraterna i den vita botten.

Jag har full respekt för att matmissbruk är ett allvarligt problem för många, och att övervikt och fetma kan leda till allvarliga följdsjukdomar – men att kalla ost för “mejeri crack” är inte det lite överdrivet trots allt? Ost kan vi ju äta med måtta, och som vi skrivit om tidigare i posten “10 Anledningar att äta ost” finns många goda hälsoeffekter av bland annat kalcium och vitamin K, som det finns gott om i ost. Däremot har jag svårt att se att det finns hälsofördelar eller en lagom hälsosam nivå vad gäller crack…

Jag har inte heller läst om särskilt många våldsbrott relaterade till ostberoende. Inte för att jag följt “Celebrity Rehab” direkt slaviskt men av de få avsnitt jag råkat se har inte en enda av de intagna kastat bort sina liv just på grund av sin oförmåga att sluta äta ost 🙂

drugs mc and cheese

Leave a comment

Filed under My cheesy life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s