Armenian String Cheese

På en middagsbjudning i USA serverades en lite speciell ost som snacks innan förrätterna. Den kallades Armenian String Cheese och serverades sönderriven i långa strimlor, med olivolja och en balsamicosås att doppa i. Självklart dök jag ner i soptunnan för att kolla paketet på denna delikatess. Det visade sig att den var gjord i Long Island, New York på traditionellt Armeniskt vis, vilket innebär att man drar i osten när man bearbetar den under tillverkningen, vilket formar de långa strängarna, och så kryddar man med lite salt och fänkålsfrön. Gott och lite knaprigt, liknar på sätt och vis halloumi i konsistensen.

Photo

Photo (1)

Leave a comment

Filed under Ostprovning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s