Brie efter BB

Nu har vi kommit hem från BB med vårt lilla underverk Rio. Allt gick bra, vi hade ett planerat snitt på Danderyds Sjukhus vilket jag valt själv och precis som förra gången med storebror  Ridley var jag jättenöjd. Sen är ju de första veckorna hemma rätt kämpiga det kan jag inte sticka under stol med, med amning som ska komma igång och rutiner att komma in i och en berg-och-dalbana av hormoner. Men överlag är vi glada och tacksamma att allt gått så bra!

Underbara Rio

Underbara Rio

 

Hur som helst, det dröjde väl max två timmar från att vi kom innanför dörren tills jag högg in på min första gravidförbjudna ost, skumt nog en tunnbrödsrulle med rejäla skivor av en läcker vällagrad brie från min vän Sara som hon skickade med mig hem efter vår härliga fika som blev så trevlig att det blev middag förra veckan, ihop med hemlagad krusbärsmarmelad på sommarens egenodlade bär från min vän Susannah (här snyftar jag en hormonstinn glädjetår över mina fina vänner).

Min fina man har också skämt bort mig med frukost på sängen sedan vi kom hem, och inte vilken frukost som helst. Rostat surdegsbröd, pocherat ägg, Romantica-tomater och färsk basilika, och självklart (surprise surprise) några skivor brie, som blir perfekt lena och mjukvarma utan att smälta under det pocherade ägget. Precis den TLC man behöver efter amning var tredje timma dygnet om!

Underbara frukost med brie och pocherat ägg på surdeg

Underbara frukost med brie och pocherat ägg på surdeg

 

Leave a comment

Filed under My cheesy life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s