Dadlar till osten

InstagramCapture_9628b91c-2fc0-4627-a48a-588c879da712_jpg

Jag vill slå ett slag för dadlar till ostbrickan. När man har tröttnat på färska eller torkade fikon är det här ett jättegott alternativ som jag ofta använder mig av när jag har gäster. Det verkar vara lite av en Love-It-or-Hate-It ingrediens.

Själv är jag en Love-It, särskilt efter mina år i Förenade Arabemiraten. Där vajar dadelpalmerna stolt och är en symbol för landets historia, då man livnärde sig på att odla dadlar och dyka efter pärlor, innan man hittade oljan och byggde världens högsta torn och världens lyxigaste hotell (typ – i väldigt korta drag i alla fall).

Dessutom är de nyttiga, rika på både fiber och mineraler som kalcium och kalium, zink och järn. Enligt en av mina favoritbloggare Cecilia Blankens är de bra för gravida och kan till och med ge lättare förlossning och bättre återhämtning om de äts i slutet av graviditeten.

Nedan nationaldagsfirande i Arabemiraten cirkus 2009 – med första klassens dadlar såklart! Och så kunde jag inte låta bli att slänga in en bild till från samma fotoalbum, från kvällen som jag ännu inte visste skulle sluta med en förlovning högst upp i Dubais segelformade hotell Burj Al Arab… #nostalgisk

dadlar 1

brie dubai

Leave a comment

Filed under Osttillbehör

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s