Present till frankofil kattvakt

Det är inte så lätt att vara “kattmamma” när man samtidigt älskar att resa. Som tur är har jag en kär vän som också har katt, och vi brukar turas om att vakta varandras ögonstenar. Det vi dessutom har gemensamt är vår uppskattning för fransk mat och dryck. När min vän varit bortrest har hon bland annat skämt bort mig med fjällhonung från Åre (perfekt till getost!) och världens godaste croissanter från Picard i kattvaktspresent.

Senaste resan hade jag inte bara en katt utan även fyra små kattungar som behövde passas. Då får man anstränga sig lite extra tänkte jag, och tog med mig de här godbitarna hem från Frankrike. En delikat hårdost på komjölk, och en prisbelönt flaska Sauvignon-Blanc från samma lilla gård i Loiredalen. Jag minns inte namnet, men om man besöker slottet Chambord så är det svårt att missa skylten med bild på en glad ko och texten “Fromage”. Sväng in där helt enkelt.

InstagramCapture_0f870b14-e04f-4f5f-a265-f611f268eb5a (2)

Tack för att ni läser, fler rapporter från Frankrikeresan kommer snart på bloggen!

6tag_040815-100342

P.S. Okej då, här kommer en bild på en kattunge också. Och på min unge. Om ni tjatar så.

Advertisement

Leave a comment

Filed under My cheesy life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s