Enklaste pizzan

Pizza ost

Förra gången jag postade ett inlägg med en hemskt oattraktiv och ostkladdig bild blev det bloggrekord för både mig och Matmagasinet, men jag inser att det kanske var en slump. Här är i alla fall min enklaste godaste pizza, som också är en riktig kyl-rensare.

Ingredienser (2 personer)

2 stora tortilliabröd
3 dl god tomatsås
1 dl mild ost som smälter snyggt, exempelvis mozzarella
1 dl riktigt smakrik ost, exempelvis den där gamla kladdiga stinkande biten som riskerar krypa iväg av sig själv
Övrig topping efter smak; grönsaker, oliver, chark, bönor, soltorkade tomater, eller om du hittar nåt annat kul i kylen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Lägg tortilliabröden på smörpapper på en plåt
  3. Bre tomatsåsen tortilliabröden
  4. Lägg på den topping du själv vill ha, och låt ditt middagssällskap toppa efter egen smak.
  5. Lägg på det viktigaste – osten såklart
  6. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills osten smält och fått lite färg

Vad gäller tomatsåsen så använder jag min hemmagjorda ratatouille av trädgårdens grönsaker, som jag har mängder av i frysen efter sommarens skörd av paprika, lök, zucchini, tomater, aubergine och örter. Denna har jag mixat upp med stavmixer för att funka på pizzan. På bilden har jag kört vegetariskt och toppat med mina egna körsbärstomater som jag räddat undan frosten och eftermognat i köksfönstret. Min kära man har korv, oliver och några stänk tabasco på sin. Boun Appetito!

Pizza smält

Advertisement

Leave a comment

Filed under recept

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s