Picknick med Brie & Beaujolaise

Jag har en särskild plats i hjärtat för franska oster och viner, och kanske är det därför att jag alltid älskat Mary Wesleys bok “Picknick med Brie & Beaujolaise”.

För er som har missat denna pärla, så börjar historien med en gammal dam i södra England som bestämmer sig för att hon har fått nog av livet, så hon rensar ut sitt hus, packar en picknick-korg med sina favoriter – en brieost och en flaska Beaujolais, går ner till stranden för att njuta av sin sista måltid och planerar sedan helt sonika att dränka sig. Jag tänker inte berätta mer än så, men en massa saker händer uppenbarligen istället och den är helt lysande.

Jag kom över den här boken i min morfars fru Ewas bokhylla när jag var i tidiga tonåren, och för första gången i mitt liv kunde jag identifiera mig med en gammal dam som en hjältinna. Och trots att det kanske låter som en deprimerande bok så var den istället väldigt livsbejakande, och mitt i all den här tonårsångesten som amplifieras av alla budskap om hur fantastiskt det är (borde vara) att vara ung, så gav boken mig nytt hopp om att livet och kärlek och passionen inte tar slut vid en viss ålder, eller någonsin.  

Image

 

1 Comment

Filed under Mat och dryck

One response to “Picknick med Brie & Beaujolaise

  1. Pingback: Franska ostar och franska viner på Wasahof | Brie, myself and I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s