Ostresan i USA

Ostresan i USA

Slår upp datorn efter en dryg veckas relativ radiotystnad under tiden jag och familjen varit “on the road” och ätit oss runt Kaliforniens västkust.

Vi startade hos mina släktingar i Phoenix, Arizona, och körde sedan västerut (nynnandes Goooo Weeest – life is peaceful there…) till San Diego, precis vid den mexikanska gränsen. Sedan körde vi norrut till Santa Barbara, där vi mest stannade till för att det var ungefär halvvägs till San Francisco, men som visade sig vara en oväntad favorit.

Dagen efter körde vi den fantastiska Pacific Highway 1 som slingrade sig längs kusten, genom Big Sur och med ett spontant stopp vid en stor koloni med galna elefantsälar som hade sitt årliga bebis- och parningsparty precis då. De parade sig, slogs och diade sina ungar i en salig röra. Som att hamna mitt i ett naturprogram och betydligt bättre än på zoo – det hade ju aldrig varit tillåtet att ha så många sälar på sån liten yta i en djurpark…

Efter en liten detour till Santa Cruz på middag kom vi sent omsider fram till San Fransisco, som var fantastiskt och fascinerande. Även om vädret lämnade mer att önska var maten på topp och vi åt de mest fantastiska tacos på La Taceria och outstanding sushi på Ace Wasabi, båda på rekommendation från kära vänner och kollegor.

Efter hippa San Fransisco styrde vi kosan söderut igen och hamnade i Los Angeles, där vi såklart spanade in Rodeo Drive och Hollywood Walk of Fame, men framförallt fastnade för chilla Santa Monica och galna Venice Beach.

Nu är vi tillbaka i öknen i Arizona med flera fantastiska ostupplevelser i bagaget, som jag ser fram emot att dela med er här på bloggen!

Bilden är från Santa Barbara boardwalk, se fler bilder från resan på http://instagram.com/rebeckakeeling

1 Comment

February 18, 2014 · 4:10 pm

One response to “Ostresan i USA

  1. …och här sitter jag och är lite grön av avund. Låter grymt! Puss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s