Era tips inför Ostresan till Frankrike

För snart åtta år sedan var jag och min man på vår första date. För att fira att jag suttit av min sista tenta bjöd han ut mig på middag till en underbart autentisk fransk restaurang i Auckland, där vi åt våra livs första Escargots a la Bourguignonne, eller sniglar i vitlökssmör om man inte vill låta så fancy. Vi blev rekommenderade en flaska vitt vin från Loire Valley. Det var rent ut sagt svingott, och där och då kom vi lite skämtsamt (early days osv) överens om att en dag skulle vi åka dit tillsammans och dricka vin och äta god mat. Inte i min vildaste fantasi hade jag kunnat tänka mig att det skulle bli åtta år, två barn, och tre hemländer senare – men nu har vi äntligen bokat vår första resa till Frankrike!

Vi har två veckor på oss. Ett par dagar vill vi såklart kolla “det man inte får missa” i Paris, men jag är ingen storstadssemestrare som känner mig särskilt avslappnad av city-life, så sen bär det raskt av ut på landsbygden. Gärna då till just Loiredalen. Kanske ska vi bo på vingård? Lantgård? Chateaux?

Som ni hör är vi väldigt tidigt i planeringen och har knappt ens börjat med vår research. Så jag behöver er hjälp: Vart ska vi bo? Vad ska vi se? Och framförallt, vad ska vi äta?

Jag har fått feedback att flera haft problem att publicera sina kommentarer här på sidan, men det går jättebra att kommentera på Facebooksidan också!

Här flyter floden Loire som av en händelse förbi en härlig ostbricka. Foto lånat från Loire Valley Tours.

Här flyter floden Loire som av en händelse förbi en härlig ostbricka. Foto: Loire Valley Tours.

 

 

Leave a comment

Filed under Mat och dryck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s