Divine Camembert

Camembert i gjutjärnspanna

Camembert i gjutjärnspanna

Mes Amies, nu har jag verkligen varit på äventyr. I två veckor har jag wwoofat, alltså volontärarbetat på en ekologisk gård här på Nya Zeeland. Vi bodde hos en helt självförsörjande familj i Awaawaroa Bay Eco Village på Waiheke ön utanför Auckland. Familjen odlade alla grönsaker själva, fick mjölk och grädde från byns ko-kooperativ, filtrerade regnvatten, komposterade och återvann ALLT och fick elektricitet från solceller på taket – tillräckligt för att ladda sin Tesla elbil! Det var en väldigt spännande och stundom utmanande upplevelse. Det är mycket som man tar för givet i sitt dagliga bekväma moderna liv.

Inte långt från ekobyn låg Passage Rock, en underbar vingård. När min dotter Rio fyllde ett år passade vi på att fly arbetet i trädgården och unna oss en riktigt god lunch just där. Jag hoppade över efterrätten och beställde istället en en fantastisk varm Waitaki camembert från Whitestone istället. Den hade grillats i en liten gjutjärnspanna och serverades med crostini, fikonchutney och rostade valnötter. Till detta drack vi en enkel och god rosé.

Det är hur lätt som helst att sätta ihop sin egen komposition av varm camembert och smaskiga tillbehör. Vill du ha ytterligare inspiration hittade jag ett recept på en gratinerad camembert med fikon och hasselnötter hos Taste by Louise som jag tyckte såg fasligt fin ut.

Camembert på Passage Rock Vineyard

Camembert på Passage Rock Vineyard

 

Ettåringen Rio firas på Waiheke Island

Ettåringen Rio firas på Waiheke Island

Leave a comment

Filed under Mat och dryck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s