Ett besök på Puhoi Valley Cheese

 

Ostfondue på Puhoi Valley Cheese Café

Äntligen! Ostfondue på Puhoi Valley Cheese Café.

En dryg halvtimma norr om Auckland ligger dagens utflyktsmål, Puhoi Valley Cheese Café & Shop. Puhoi Valley är en populär osttillverkare här på Nya Zeeland, de flesta mataffärer har ett rejält utbud av deras goda och prisvärda produkter. Min favorit är Puhoi Valley Distinction Blue som jag varmt rekommenderar – särskilt till picknick då den är tryggt inbäddad i ett lager med mörkblått vax.

På Puhoi Valleys ostcafé kan man prova deras mer exklusiva ostar, och även äta en god lunch från en hel meny med ost som huvudingrediens. Och det passar ju såklart mig perfekt! Jag slog till på en ostfondue gjord på en vild blandning av vitmögelost, blåmögelost, hårdost och rieslingvin. Kön var lång, väntan på maten var lång, men fonduen var utsökt god så vad gjorde det när allt kom omkring.

Ostar med namn namn från maorispråket eller från platser i närheten.

Ostar namngivna efter platser i närheten.

 

 

Leave a comment

Filed under Mat och dryck, osttillverkare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s