Gästblogg: Kan inte alla onsdagar få börja med ett glas champagne?

Tidigare i veckan fick jag – Ellen Spångberg, sociala medier-geek och praktikant på JMWGolin – äran att representera denna plats i cyberspace. Brie Myself and I var nämligen inbjudna på en mycket flott pressfrukost på Rolls Royce Showroom med den nya champagnen Castelnau Brut Reservé i fokus. Minst sagt flott att få rapportera för bloggen i Rebeckas ställe!

I den orimligt tjusiga miljön kände jag mig lite som Jenny i Gossip Girl, men efter frukost och mingel blev jag snabbt varm i kläderna – dock var rädslan att råka luta mig mot någon av lyxbilarna konstant. Att en cellist och violinist dessutom stod för musiken bidrog till min inre harmoni och oron var snart som bortblåst.

Champagnen var som nämnt eventets mittpunkt och den var riktigt trevlig! Castelnau Brut Reservé är krispig, torr och luxuös utan att tappa friskheten. 40% Chardonnay, 40% Pinot Meunier 20 % Pinot Noir och den har legat hela sex år på sin jästfällning. Med tanke på processen och det faktum att den var otroligt god så tycker jag ändå att priset på 279 kronor är snällt. Kommer garanterat lägga det på minnet och lyxa till det nästa gång mitt CSN trillar in på kontot.

Med undantag för en skiva emmentalerost på mackan, så lös tyvärr osten med sin frånvaro denna morgon. Lite synd må jag säga, då champagne och ost är en väldigt fin kombo. Eftersom jag gillar att lajva lyxlirare så tackar jag inte nej till en god tryffelbrie till mitt bubbel. Jag kan också rekommendera en vällagrad hårdost, såsom en nötig Gruyère eller Grevé. Men det är kanske mer att föredra på kvällstid, så till frukost kändes det ändå rätt lagom med en skiva ost på mackan.

Summa summarum en otroligt trevlig morgon trots ostbristen. Kan inte alla vardagar få börja med ett glas champagne?

Leave a comment

Filed under Mat och dryck

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s