To halloumi with love

Halloumi är ju en helt fantastisk ost. Seg, salt och god, samtidigt som den är fullproppad med protein och annat nyttigt. Eftersom den har en ovanligt hög smältpunkt för att vara ost så funkar den att steka och grilla. Jag har ju tidigare sagt att vegetarisk mat blir godast med ost, och halloumi är verkligen en vegetarisk middagsräddare som få. Häromkvällen hade jag lite överbliven fullkornsbulgur, några halvledsna paprikor, förkokta rödbetor som blivit över från någon matkasse, och – thank god – en halloumi. Det blev en riktigt god, snabb och nyttig sallad.

Jag är också stort ett fan av att inte handdiska. Det är kanske den tråkigaste hushållssysslan jag vet. Viker och hänger hellre åtta maskiner tvätt än att skrubba kastruller och ugnsplåtar. Man brukar ju oftast steka halloumi, men eftersom jag ändå ville ha ugnsgrillade grönsaker och halloumin är en så trevlig och flexibel ost fick den åka med i ugnen på samma gång. Boom, en stekpanna mindre att diska. 

Image

 Image

1 Comment

Filed under recept

One response to “To halloumi with love

  1. Jag tror jag skulle kunna leva på typ bara Halloumi. Älskar halloumi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s