God Jul från Nya Zeeland

Mina Nya Zeeländska ostar till julbordet

Idag vill jag önska alla er kära läsare en underbar jul, med fantastisk mat, en överdådig ostbricka och massa härlig ledig tid med nära och kära. Eller kanske alldeles själv med en varm katt, en bra bok och en god ost – vad ni tycker om helt enkelt.

Själv befinner jag mig just nu i mans hemstad Wanganui. En liten stad på västkusten av den Nya Zeeländska nordön. Det är första gången vi är tillbaka på Nya Zeeland sedan vi lämnade landet för sju och ett halvt år sedan, och alltså första gången som släkten här nere får möta våra barn, vilket är väldigt roligt.

Här firar vi jul imorgon, på juldagen. Till julbordet har jag rullat ungefär hundra köttbullar, min man och son har bakat fudge, och självklart kommer jag att ta med ett par ostar som såg spännande ut:

Kapiti Port Wine Cheddar som jag smakade på en annan tillställning häromdagen. En underbart smakrik portvinsmarinerad hårdost som blir så vacker i sitt röda vax när den skivas upp.

Puhoi Valley Distinction Blue. En gräddig och mild blåmögelost som även den ser väldigt tjusig ut i sitt blåa vax, och som jag har många goda picknick-minnen med.

God jul och god fortsättning mes amies!

 

Leave a comment

Filed under Mat och dryck, My cheesy life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s